Странице

субота, 18. мај 2013.

Анархисти и студентски покрет

Информација

Пре неколико дана група од близу 60 анархиста ометала је рад Београдског универзитета. Ова група људи виђана је и раније у сличним акцијама. Имали су обичај и да заноће на универзитету претварајући учионице у просторије за спавање. Ова група се овим активностима бави скоро ће 8 година... Барем је толико прошло од када сам и ја први пут видео док сам био на студијама... Ако се осам година повачите по факултетима постоје само два начина да се објасни ваше понашање. Или сте поприлично заостали са давањем испита или сте неко ко уопште нема везе са студирањем а факултете посећује из ко зна којих побуда и разлога. Људи који организују блокаде рада факултета су по некој логици тербали да одавно заврше факултет или два с обзиром да су на факултетима проводили толико много времена. Ван сваке памети зар не? За права студената не боре се студенти него анархисти. Да ствар буде још бесмисленија анархисти су група људи која сматра да им није потребан посао а самим тим ни образовање. Према њиховом схватању довољно је пронаћи празан стан и увалити се у њега. Јабуке расту на дрвећу а иза супермаркета обично може да се нађе неког алкохола коме је истекао рок употребе... Идеја и није сасвим лоша.

Образовање само по себи може да буде и бесплатно, наравно не за беспосличаре попут анархиста већ за оне који имају намеру да се образују и показују да им то добро иде. Што у доброј мери и јесте тако. '' Упасти на буџет '' није немогућа мисија. Наравно ако своје средњошколске дане и ноћи нисте проводили иза драгстора натежући пиво из пластике.

Иначе у нашој држави можете посетити или ометати било које универзитетско предавање и то без законских последица. У зависности од тога како сте расположени тога дана.





Снимак



Нема коментара:

Постави коментар