Странице

уторак, 25. јун 2013.

Направити пицу без печења исте у рерни...


Не звучи баш логично али није ни немогуће. Овде се ради о такозваној сировој пици.

Наш народ воли користити шпорет, трошити време и електричну енергију на кување хране. При чему наш народ воли и да одспава после ручка, пошто му је кување и једење куваног одузело сву енергију. Замислите колико би све било брже и лакше када би смо једноставно дохватили воће или поврће и уместо у лонац убацили га директно у стомак. Замислите колико би само женама било лакше и колико би мање времена проводиле око шпорета а колико више са својом породицом и пријатељима. Вероватно мислите да би преласком на живу храну морали да из исхране избаците роштиљ и прасенце на ражњу? Неморате. Прасенце и роштиљ можете припремати са пријатељима у природи, онда када је припремање хране више део забаве а не стварна потреба. Чули сте вероватно и за готова јела, која је неко већ скувао и запаковао у конзерве за вас? Наравно, није ствар само у брзини него и у квалитету тога што се једе... Жива храна се од куване или недо Бог подгрејане хране, далеко свежија. Шта би сте радије јели? Кувану Јабуку или свежу јабуку. Неморате да одговорите. Нико не кува јабуке. Кување дакле не служи ничему другом до да нам наизглед нејестиву храну учини меканом за жвакање. Као што је случај са пасуљом. Дакле ствар је само у начину омекшавања хране. Ако имате тучак и аван сваку ствар можете претворити у прах и појести је. Шпорет можете заменити блендером који вам може направити кашу од свега што гурнете у њега. 

Нема коментара:

Постави коментар