Странице

среда, 26. јун 2013.

Забрањено је бити пијан током ноћи

Србија је постала приватна држава у власништву групе политичара. Неки од њих се ових дана забављају малтретирајући народ бесмисленим забранама. Овога пута забранили су нам да купујемо алкохол у периоду између 22 и 06 часова. Као разлог за ову одлуку навели су заштиту живота и здравља грађана. Што је бесмислено... Јер каква је разлика бити пијан током обданице или бити пијан током ноћи? Нема разлике.

Драган Ђилас је већ једном приликом спроводио овакав социјални експеримент. Резултати су били следећи... Групе младића и девојака које би се затекле на улици после 22 часа покушавале би да набаве неки алкохол али како је то било немогуће почели су се опредељивати за дрогу јер су дилери дроге продавали дрогу и после 22 часа. Дакле ако неможемо бити пијани онда ћемо бити дрогирани. Други ефекат јављао се када се група људи која се затекне на улици пре 22 часа успаничи јер више неће моћи набавити алкохол, онда се она одлучује за набавку већих количина алкохола или алкохола са већим процентом алкохола у себи. Тако да се почело куповати и више него што се може попити. О просипању наравно нема ни говора. Даље... Ова одлука погодиће најсиромашније слојеве друштва који алкохол конзумирају испред драгстора или по парковима. Док ће богатима опијање бити дозвољено по кафићима и клубовима и после 22 часа, јер се они вероватно боље понашају када су пијани него ми који пијемо испред драгстора. Тако да се овде ради и о дикриминацији по питању имовинског статуса.

Још један од парадокса дешава се на Београдској Ади. На трафикама нема алкохола да се сви небисмо подавили у језеру када у њега уђемо пијани док се у кафићима продаје алкохол јер се сматра да се ти људи који имају пара да пију тамо, неће удавити ако пијани уђу у језеро.

ЗАБРАНИТЕ ЉУДИМА ДА ПРАВЕ КРИВИЧНА ДЕЛА А НЕ ДА ПИЈУ !
ЗАБРАНИТЕ ПРОДАЈУ ДРОГЕ ОД 22-06 АКО МОЖЕТЕ !

Нема коментара:

Постави коментар