Странице

субота, 12. октобар 2013.

Удружење грађана - Жали Боже дрвећа

'' Жали боже дрвећа '' је невладина организација која се бори за заштиту животне средине, а како и сам назив каже понајвише дрвећа. Милиони кубига дрвета сваке године бивају прерађене у хартију на којој ће се одштампати текстови и слике, толико безвредни и бесмислени до је то већ постало Богу плакати. Ко зна колико хектара шума је посечено како би се омогућило штампање сабраних дела Лава Давидовича Брондштајна, постера са ликом полуголе Драгане Мирковић, књиге Хазарски речник Милорада Павића или пак часописа '' Home and Garden for Gays ''. С тим у вези група грађана окупљена око оеганизације '' Жали боже дрвећа '' предузеће читав низ активности како би спречила даље уништавање животне средине ради објављивања непотребних или штетних садржаја. Ено вам интернета па на њему објављујте све што сматрате да је за објављивање. Ми не немамо ништа против слободе говора, само желимо да спречимо да ваше булажњење и скрибоманија доведу у питање одрживи развој наше планете и наше Србије.

Насумично забијање металних предмета у стабла дрвећа, рециклажа старе хартије као и симболично протестно спаљивање бесмислених књига и публикација биће начини наше борбе. Поред ових активности залагаћемо се за повећање броја бесплатних јавних библиотека. Наша прва акција биће узнемиравање посетилаца на сајму књига. ( под узнемиравањем се мисли на упознавање грађана са чињеницом да ћемо ускоро остати без ваздуха за дисање ако се настави са бесумучним штампањем свакаквог смећа које се продаје ту на сајму књига )

Са надом да ће довољно пута поновљена истина то једнога дана и постати објављујемо овде и манифест организације '' Жали боже дрвећа ''

  ''Немачки студенти, ми смо наше поступке усмерили против антинемачког духа. Предајте ватри све што је антинемачко!
У име борбе против класне борбе и материјалзма, а за Народну заједницу и духовно схватање живота – предајем ватри списе Карла Маркса и Троцког.
У име борбе против расула и распадања, а за васпитање и морал у породици и држави – предајем ватри списе Хајнриха Мана, Ернста Глесера и Ериха Кестнера.
Против олоша, битанги и политичке издаје, а за оданост народу и држави – предајем ватри списе Фридриха Вилхелма Форстера.
Против душепогубног плотског и блудног живота, а за достојанство људске душе – предајем ватри списе школе Сигмунда Фројда.
Против фалсификовања наше историје и срозавање њених поглавља, а за страхопоштовање према нашој прошлости – предајем ватри списе Емила Кона.
Против туђинског новинарства демократског духа, а за свестан и одговоран рад на делу националног уздизања – предајем ватри списе Теодора Волфа и Георга Бернарда.
Против литералног блаћења наших војника из првог светског рата, а за васпитање народа у духу истинитости – предајем ватри списе Ериха Ремарка.
Против изопачења и кварења нашег језика, а за неговање драгоцених добара нашег народа – предајем ватри списе Алфреда Кера.
Против безобразлука и дрскости, а за страхопоштовање пред вечним немачким народним духом – нека сагоре и нека пламен прождре списе Карла Тухолског и Карла Оситцког."
 

Нема коментара:

Постави коментар