Странице

субота, 16. новембар 2013.

Квантна физика и живот вечни

Новинари РТС-а вероватно инспирисани смрћу Александра Тијанића, почели су се више занимати за овај природни феномен. И ево до каквих сазнања су дошли. Некакав Амерички научник доказао је постојање вечног живота. Ево и како.

До сада су једино Бог и Православна Црква његова, излазили у јавност са оваквим тврдњама. Да је живот после смрти могућ мало ко је веровао. Наравно, за једну овакву привилегију било је потребно испунити и одређене критеријуме. Живот вечни никада раније није представљао право са којим сте се рађали. Ма колико се у своме животу трудилаи да заслужите живот вечни, нико вам није давао било какве гаранције да ћете га једном када умрете и добити. Бројне верске секте међу којима и Римокатоличка црква до те мере су експлоатисале људски страх од смрти да су почеле продавати улазнице за живот вечни, наравно без покрића. Римски Папа допуштао је чак и могућност да улазницу купите вашим преминули сродницима који се наводно налазе у нечем што Римокатоличка црква назива '' чистилиштем ''. Како год било, људи су се макар трудили да живе добрим животим, да воле себе и своје ближње као и да поштују макар нека правила понашања...

Са појавом нучне чињенице да је живот вечни сам по себи могућ, без испуњења било каквих предуслова отвориле су се безбројне могућности које су сада пред нама. Ако нам је бесмртност загарантована законима квантне физике, чему онда страх од смрти, чему онда пост и молитве калуђера. Нек нестане оних 40 праведника што се каже да они држе свет да се не распадне. Онога момента када је мој народ поверовао да је смрт коначна почео је да троши овоземаљски живот на разна уживања и опуштања све мислећи да му је последње... Онда када мој народ буде схватио да смрти нема, уживаће овоземаљска блага са још више весеља и жара знајући да му их више ни сами Бог не може одузети. Конзумирајте дуван, смрти више нема, возите се 200 у кривини с Југом, смрти више нема. Једите ГМО храну, смрти више нема, Самоубите се, смрти више нема, цугајте шећерушу, смрти више нема. Радите шта хоћете, Бога више нема...

Модерна наука омогућила нам је изгледа невероватну количину забаве својим открићем да смрти више нема. С обзиром да ја лично нисам квантни физичар, мени је сасвим могуће продати ову причу. Као у осталом и већини становника земље... Можете ме убедити да смрти нема и да ћу остати жив у неком облику ма шта учинио са сопственом јетром. Томе уосталом ово научно откриће и служи. Како би смо сви убрзо почели да се понашамо како нам је воља и како би свет какав познајемо нестао у анархичном облаку дима и прашине.

Нисам квантни физичар, али сам зато какав такав Хришћанин па се донекле и разунем у живот вечни. Живот вечни свакако постоји. Мени барем нису потребни научни докази нити сам у стању да их разумем чак и да их има. Улазак у живот вечни на овакав начин може бити прилично ризилан пошто оданде нема повратка назад. И такав живот тамо такође има одређени квалитет као и овај овде. Отићи тамо тек онако, возећи се 200 у кривини с Југом може резултирати озбиљним уласком у дубоки чабар тамо с оне стране банкине. Постоје разна места с оне стране и пре него поверујете научницима размислите и распитајте се о условима у којима намеравате да проведете вечност.

Нема коментара:

Постави коментар