Странице

недеља, 18. август 2013.

Ко је моћнији? Фудбалски хулигани или држава?

На питање, ко има већи утицај на стварни свет у коме живимо, фудбалски хулигани или држава, многи ће вам дати погрешан одговор. Фудбалски хулигани ипак нису моћнији од државе. Замислите само како би изгледала држава којом би управљали фудбалски хулигани. Замислите државу у којој неби било акциза на дуван и алкохол, дозвола за ношење оружија, забране пушења на свим јавним местима... Шта мислите ко би у оваквој држави управљао републичким хидрометеоролошким заводом или ЈКП Србија шуме. Предпостављам да таквих институција у земљи неби ни било.

Наравно нити се ко залаже за овакав поредак нити хулигани имају било какве претензије да до оваквог државног уређења икада и дође. У нашој земљи чак и они који о вођењу државе немају апсолутно никакву представу ипак су макар и мало паметнији од оних који заиста управљају нашом државом. Наши фудбалски хулигани никада рецимо неби дозволили предају наших територија на управљање другим државама и народима. Наши хулигани никада неби дозволили јавни противприродни блуд на улицама зарад поштовања права настраних људи да промовишу своје настраности као нормалну људску активност.

Незнају да воде хидрометеоролошку службу али право да вам кажем никада нису ни желели да се тиме баве. Они се не разумеју у финансије, економију, рударство или енергетику. Једино што су ти људи икада научили јесте да разликују добро од зла. А сложићете се самном то је понекад сасвим довољна компетенција да се може одлучивати о неким битним државним питањима.




     

Нема коментара:

Постави коментар